10 Ocak 2009 Cumartesi

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye

Kızkardeşimin doğumgünü için hazırladım bu kurabiyeleri. Zencefili ilk kez kullandım. Tarçın ile birleştiğinde pişerken muhteşem bir koku yayılıyor evin içerisine. Çok pürüzsüz bir yüzeyi olduğundan üzerinde şeker hamuru yada diğer süsleme kremaları ile çok kolay çalışabiliyorsunuz. Pişirilip paketlenip sürpriz olarak götürülen kurabiyeler yavru kuşumunun arkadaşları tarafından şaşkınlıkla karşılandı ve 4'er 5'er kapışıldı :)
Gerçekten tat ve kıvam olarak çok güzel bir tarif. Denenmesi şiddetle tavsiye edilir.

Yıldızlar

Tavşanlar
Şemsiyeler
Noel Babalar
Dondurmalar
Yılbaşı ağaçları

Gingerbread-Adam kurabiyeler
Vitray kurabiyeler
Kurabiye hamuru için
  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil (tepeleme)
  • Hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası
Royal icing için
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1-2 damla limon suyu
  • Gıda boyaları (renklendirmek için)
Yapılışı
  • Tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp yoğuralım. Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar buğday nişastası ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuzu nişasta serpiştirdiğimiz tezgahımızda 2 cm olacak şekilde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve dikkatli bir şekilde altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aktaralım.
  • Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Isınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Kurabiyelerimizi iyice soğuyana kadar tezgahta bekletelim.
  • Bu sırada royal icing' imizi hazırlayalım.
  • Yumurtanın akını mikser ile hızlı devirde çırpalım ve içerisine pudra şekeri ile limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Kıvamı ne çok akışkan ne de hemen kuruyacak kadar katı olmamalıdır. Diş macunu kıvamı idealdir. Sıkma torbamıza dolduralım.
  • Soğumuş olan kurabiyelerin önce çerçevelerini çizelim. Daha sonra içlerini doldurup elimizle hafifçe sallayarak her tarafına eşit dağılmasını ve kurabiyenin tamamını kaplamasını sağlayalım.
  • Dilediğimiz gibi süslediğim kurabiyeleri bir gece oda ısısında bekleterek royal icing' in donmasını sağlayalım.

Afiyet olsun.

Not: Ortası cam şekerlemeli vitray kurabiyelerin hazırlanışı; kurabiye hamurunu istediğiniz 2 farklı boy kalıp ile kesip yağlı kağıt serili olan tepsiye alıyorsunuz ve delik olan kısmına bir, iki adet minik şeffaf meybon şeker koyuyorsunuz. Pişerken bu şekerler eriyip fırından çıkınca soğuduğunda ortası şeffaf renkli cam gibi vitray kurabiyeleriniz oluyor.

Benzer Yazılar



3 yorum:

yosunbuka dedi ki...

hepsi çooookkk güzel..bayıldımmmm..elerine sağlık...

esengül dedi ki...

kız vallahi de bir alemsin, ne güzel kurbişler bunlar. inan bunları tek nefesle tek tek çaysız yerim. pek yazan biri değilim, bu kurbişler dilsizi dilendirdiği gibi alimallah hem de bülbül gibi şakıtır, sevgiler

Tuğba dedi ki...

Gezi resimleri,yorumlarını ve tariflerini meakla takip ediyorum. Devam lütfen .
sevgiler

İzleyiciler