18 Ekim 2008 Cumartesi

Batuhan' ın doğumgünü kurabiyeleri

Tarif: Dr. Qetker' in tatlı kurabiye un karışımını üzerindeki tarife göre hazırlayıp yoğurdum. Çeşitli kalıplarla kestiğim kurabiye hamurlarını 150 derecede 15 dk. pişirdim. Soğumaya bıraktım.

* Kurabiyeler, fırından çıktıklarında çok yumuşak oluyorlar pişmediğini düşünüp
tekrar fırınlamayın, soğudukça içini çekiyor ve sertleşiyorlar.
Royal icing Krema: 200 gr. pudra şekeri ile 1 yumurtanın akını ve 2 damla limon suyunu iyice krema kıvamına gelene kadar çırptım. Karışımı 6 ayrı kaseye paylaştırdım ve içlerine kürdan ucu ile değişik renklerde toz gıda boyası ekledim. Soğumuş olan kurabiyelerin üzerlerini Royal icing ile süsledim.

Minik kuşum Batuhan' ın doğumgününde arkadaşları ile birlikte yemesi için annesine armağan ettim.........................................................................................
* Elimin altında ince uçlu duyum olmadığından royal icing süslemelerini kürdan ve çay kaşığı yardımı ile yaptım. Bayağı zahmetli oluyor. Bu aşamada kürdan ile çalışmak süslemenin pütürtülü ve mat olmasına sebep oluyor. Eğer iyi sonuç almak istiyorsanız siz krema sıkma duyu ile çalışın tavsiyem budur :)

Benzer Yazılar



4 yorum:

Yasmin dedi ki...

Ortim inan çocuklar o kadar çok beğendiki anlatamam. Hepsini bitirdiler saol bitanem senin hakkını ödeyemem valla o güzel ellerine sağık ve takibi kesenede bereket :) seni seviyorum bidenem...

Adsız dedi ki...

lati lokumm bunlar enfes pek güzel pek şahane

ellerine sağlık
sevgilerr

Sevil Şahin dedi ki...

merhabalar tatlım kurabiyler harika olmuş bir sey soracagım bu kurabiyeler için kullandıgın çubukları fırına koyamdanmı takıyorsun sacma bir soru oldu galiba ama cvp verirsen sevinirim kızım tam bir kurabiye canavarı oldu dışarda almak istemiyorum artık evde yapayım diyorum ona ilginç gelsinki hep evde yapayım ona demi :=)))

Seray dedi ki...

Sevilciğim merhaba, estağfirullah saçma değil. Sormakta haklısın. Evet,kurabiye hamurunu kalıp ile kestikten hemen sonra çubuklarını takıp tepsiye diziyorum ve pişiriyorum. piştikten sonra takması biraz güç oluyor, çabuk dağılıp kırılabiliyorlar. Kızının çok seveceğine ve ilgisini çekeceğine eminim. Bende ilk olarak geçtiğimiz yıl yeğenlerim için hazırlamıştım fanatik kurabiyeleri.. Hem çocuklar hemde ebeveynleri tarafından çok begenilmişlerdi..
Şimdiden Afiyet olsun.
Sevgilerimle

İzleyiciler