- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 3 adet kuru soğan
- 3-4 kaşık sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 çay kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber
- 2-3 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet dereotu ve maydonoz
- 6-7 dal taze soğan
- 1 limonun suyu
Tarifi
- Soğanı ince doğrayıp yağda pembeleştirin, kırmızı biber ve domates salçasını da ekleyip biraz daha karıştırın. Pulbiber ve karabiber ilave edin.
- Mercimeği yıkayıp 3-4 bardak su ile iyice haşlayın. İyice yumuşadıklarında bulguru üzerine ilave edip kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
- Taze soğan, maydonoz ve dereotunu temizleyip, ince ince kıyın.
- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğanı, limon suyunu ve yeşillikleri ekleyerek karıştırıp iyice yoğurun.
- Eğer kuru gelirse bir miktar sıcak su, sulu gelirse de bir miktar bulgur ekleyerek biraz yumuşamasını bekleyebilirsiniz
- Avuç içine sıkılarak köfteler hazırlanır. Marul ve limon dilimleri eşliğinde servis yapılır.
:::Afiyet olsun:::
1 yorum:
Biz yemiştik çok güzel olmuştu ellerine sağlık ortim.
Yorum Gönder