27 Nisan 2009 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ





Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 adet kuru soğan
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 çay kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber
  • 2-3 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet dereotu ve maydonoz
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1 limonun suyu

Tarifi

  • Soğanı ince doğrayıp yağda pembeleştirin, kırmızı biber ve domates salçasını da ekleyip biraz daha karıştırın. Pulbiber ve karabiber ilave edin.
  • Mercimeği yıkayıp 3-4 bardak su ile iyice haşlayın. İyice yumuşadıklarında bulguru üzerine ilave edip kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Taze soğan, maydonoz ve dereotunu temizleyip, ince ince kıyın.
  • Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğanı, limon suyunu ve yeşillikleri ekleyerek karıştırıp iyice yoğurun.
  • Eğer kuru gelirse bir miktar sıcak su, sulu gelirse de bir miktar bulgur ekleyerek biraz yumuşamasını bekleyebilirsiniz
  • Avuç içine sıkılarak köfteler hazırlanır. Marul ve limon dilimleri eşliğinde servis yapılır.

:::Afiyet olsun:::

Benzer Yazılar



1 yorum:

Yasmin dedi ki...

Biz yemiştik çok güzel olmuştu ellerine sağlık ortim.

İzleyiciler