27 Nisan 2009 Pazartesi

Ağızda Dağılan Poğaça


Bu poğaçanın özelliği hamurunun bir gün evvel hazırlanıp streçlenip buzdolabında bekletilebilmesi.. Eğer vaktiniz az ise son dakika hamur yoğurmak ile uğraşmıyorsunuz. Sadece şekil verip pişirmek kalıyor. Aslı' cığım tarif için çok teşekkür ediyorum..

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tırnak kadar yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 4,5 kase kadar un

Yapılışı

  • Yaş mayayı çok az suda çözdürüyoruz.
  • Malzemelerin tümünü yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  • Aynı gün pişireceksek dilediğimiz şekli verip iç malzemesini koyup kapatıyoruz.
  • Aynı gün pişirmeyeceksek hava almayacak şekilde streçliyip buzdolabında bir gün bekletebiliyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

::: Afiyet olsun :::

Benzer Yazılar



2 yorum:

derya dedi ki...

Seraycım ellerine sağlık canım hari
ka olmuş poğaçalar.Mutlu haftalar sımsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

Deniycem güzel olucak mı şimdiden teşekkür ederim bay

İzleyiciler