26 Kasım 2008 Çarşamba

Un Helvası


Malzemeler
  • 150 gr. Tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Dolmalık Fıstık

Yapılışı

  • Tereyağı iyice eridikten sonra içerisine unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Unu 3-4 dk kavurduktan sonra fıstıklarımızı ekliyor ve birlikte kavuruyoruz.
  • Diğer tarafta eş zamanlı olarak süt-su ve şeker karışımını kaynamaya bırakıyoruz.
  • Unumuz kavrulduğunda şerbetimizde kaynamış olmalı. (Bu sebeple unu kavurmaya başlar başlamaz şerbeti de ocağa koyun.)
  • Unun yeteri kadar kavrulup kavrulmadığını anlayabilmek için kaynamakta olan şerbetin içine bir parça kavurduğumuz undan atalım. Cosss diye bir ses geliyorsa kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
  • Her ikisininde altını kapatıp şerbeti tek seferde unun üzerine boşaltalım ve tahta kaşık ile hızlıca topaklanmasına izin vermeden karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. demlenmeye bırakalım.
  • Elimizle yada 2 kaşık yardımı ile şekil vererek servise hazır hale getirelim

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



4 yorum:

sarımutfak dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor cnm

elmaşekeri dedi ki...

Gecenin bu saatinde bu görüntü istahimi acti nefis görünüyor ellerinize saglik..

yosunbuka dedi ki...

merhabaaaa:)
ne güzel bir blog burası.bannerin çok tatlı çok sevdim..keşke daha önce gelmiş olsaydım bayıldım hepsi birbirinden güzel şeyler var..helva mmmhh harika görünüyor en kısa zamanda denemek üzere not ediyorum..feedjitte gördüm komşu bloglardan ulaştım..iyi ki ulaşmışım..çok memnun oldum..görüşmek dileğiyle..sevgilerrr...

Seray dedi ki...

Sarı Mutfağım,Elma şekerim çok teşekkürler.Beğendiğinize çok sevindim.
Yosunbukacığım, hoşgeldin ne iyi ettin moral verdin. Her zaman beklerim.

Sevgiler

İzleyiciler