22 Eylül 2008 Pazartesi

Sütlü Domates Çorbası


Bu tarifin erbabı aslında Romantik Balığım Yasemin' ciğim. O domates çorbasını kendi usulü ile pişiriyor. Ben kendi... Süper bişi.. domates çorbasının o mayhoşluğundan kendine has ekşiliğinden haz etmeyenler için birebir. Süt yada çiğ krema kullanılarak hazırlandığından mis gibi süt kokan yoğun kıvamlı bir çorba oluyor. Üzerine rendelenmiş kaşar ve benim yaptığım gibi bayatlamış pidelerden yapılan baharatlı kıtır ekmeklerle servis yaparsanız tadına doyum olmuyor...

Malzemeler
  • 1 paket kremalı domates çorbası (pek hazırcıyım:))
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

  • Hazır çorba üzerindeki tarife göre hazırlanır yalnız su miktarı biraz eksiltilir ki eksilttiğimiz su yerine 1,5 bardak soguk sütümüzü ekleyeceğiz.
  • Toz çorbayı, suyu, sütü ve sıvıyağımızı tencereye ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz.
  • Daha sonra kaynamaya yakın rendelenmiş sarmısağımızı ekliyoruz. Çorbamız kıvamını aldığında altını kapatıp rendelenmiş kaşar ve var ise kıtır ekmek ile servis yapıyoruz.

Eğer bu çorbayı hazır çorba kullanmak istemiyorum ben evde yaparım derseniz şöyle hazırlayabilirsiniz.

Bir yemek kaşığı kadar unu 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Üzerine rendelenmiş (yada rondodan geçirilmiş) domatesleri ve dilerseniz çok az miktarda suda çözülmüş salçayı ilave edin. Bir miktar karıştırdıktan sonra suyunu, sütünü, tuzunu ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın.

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



2 yorum:

özlem dedi ki...

Seraycım yemekler nefis gözüyor
bir iftar yemeğim daha var.tariflerinden yararlanacağım
öptüm şeker.

Yasmin dedi ki...

Canım ne demek eminim sen benden daha güzel yapıyorsundur :) ellerine sağlık balım seninde. Güzel ellerin her zaman bize mamalar yapmak için var :) seni seviyorum ortim...

İzleyiciler