29 Eylül 2008 Pazartesi

KREP BÖREĞİ

Dün gece eşim sahur için değişik birşeyler yapalım dedi. Ne yapalım diye düşünürken canı krep istedi :) Arasına ne koyarız derken kıyma dedi :) ve akla hemen krep böreği geldi.Un, süt, yumurta, sıvıyağ, tuz ile hazırladığımız krep hamurundan birer kepçe dökerek çok az sıvıyağ ile yağlanmış tavada krepleri arkalı önlü pişiriyoruz.

daha sonra sığabilecekleri büyüklükte tepsi veya borcama bir adet krep bir yemek kaşığı kıymalı harç şeklinde krepler ve kıymamız bitene kadar sırası ile yerleştiriyoruz. En son krebin üzerine kıymalı harç koymuyoruz.
Un ile yağı kavuruyoruz. Soğuk sütü ve tuzu ilave edip muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirerek beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
Hazırladığımız beşamel sosu kreplerin üzerini örtecek şekilde döküyoruz. üzerine rendelenmiş kaşar serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar
15 dk. fırınlıyoruz.
fırından çıktıktan sonra 5 dk kadar dinlendirip pizza şeklinde veya kare dilimleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Malzemeler
Krep hamuru için
  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz

Beşamel sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
Kıymalı harç için
  • 250 gr. kıyma
  • 1 orta oy soğan
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışını resimlerle birlikte anlattım.

Krep: tüm malzemeyi iyice çırpıyoruz. 15 dk. buzdolabında beklettikten sonra kepçe ile yanmaz tavada arkalı önlü pişriyoruz.

Kıymalı harç: Soğanları kuşgözü şeklinde doğruyoruz. biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Salçayı ekliyoruz. iyice kavuruyoruz. Altını kapatmadan önce baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.

Beşamel sos: Un ile yağı pembeleşmesini beklemeden kavuruyoruz ve içerisine soğuk sütü, tuzu ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamında pişiriyoruz.

Sonrası resimlerde mevcut. :) Afiyet olsun

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler