Dün gece eşim sahur için değişik birşeyler yapalım dedi. Ne yapalım diye düşünürken canı krep istedi :) Arasına ne koyarız derken kıyma dedi :) ve akla hemen krep böreği geldi.Un, süt, yumurta, sıvıyağ, tuz ile hazırladığımız krep hamurundan birer kepçe dökerek çok az sıvıyağ ile yağlanmış tavada krepleri arkalı önlü pişiriyoruz.
- 3 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
Beşamel sos için
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- 250 gr. kıyma
- 1 orta oy soğan
- tuz, karabiber, pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışını resimlerle birlikte anlattım.
Krep: tüm malzemeyi iyice çırpıyoruz. 15 dk. buzdolabında beklettikten sonra kepçe ile yanmaz tavada arkalı önlü pişriyoruz.
Kıymalı harç: Soğanları kuşgözü şeklinde doğruyoruz. biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Salçayı ekliyoruz. iyice kavuruyoruz. Altını kapatmadan önce baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Beşamel sos: Un ile yağı pembeleşmesini beklemeden kavuruyoruz ve içerisine soğuk sütü, tuzu ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Sonrası resimlerde mevcut. :) Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder