22 Eylül 2008 Pazartesi

Fırında Baharatlı Patates

Susuz et, köfte, tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir tarif bu. Çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, nane, sarmısak
  • Zeytinyağı

Yapılışı

  • Patatesleri soyup yıkayıp, uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.
  • Daha sonra her parçayı boydan uzunlamasına 3'e bölelim. Böylelikle elma dilimli patatesler elde edeceğiz.
  • Derin bir kapta zeytinyağı ve diğer tüm baharatları karıştıralım. Patatesleri ekleyip harmanlayalım.
  • Bu karışımı borcama aktarıp 200 derece fırında 25 dk kadar tutalım. Pişip pişmediğini çatal ile kontrol edelim.

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler