16 Eylül 2008 Salı

Mantı Açtım :)

Dün akşam aklıma esti. Oturdum mantı yaptım. İlk kez.. Allah uzun ömürler versin ailemizde bir tek anneannem mantı yapar bize. Yıllardır o açar, biz keser kapatırız anneciğimde pişirir. Anneanneciğim ne zaman mantı yapmaya niyetlense bütün evlatlarına ve torunlarına haber verir. Hep birlikte olunsun birinin hakkı diğerine geçmesin diye.. Gelemeyenin payını mutlaka ayırır geldiğinde pişirip yedirir. Göz aşinalığı ile hamuru yoğurdum. İç harcını pişirdim. İçi pişerken hamur biraz dinlendi. Nadirende olsa kullandığım yer soframı çıkardım. Malzemelerimi aldım yanıma. Geldik mi işin en zor kısmına :) Hamur açmasını pek beceremem yuvarlak yerine faklı geometrik şekillerde yufkalar açarım:) Ama alışmam lazım öyle değil mi. Çevremde bunca marifetli bayan varken (Annem, Kayınvalidem, Anneannem..) Onların sağlıklarında değerlerini bilip birşeyleri kapmazsam evlatlarıma ne öğreteceğim. Ehehehe :)


Yusyuvarlak açabilmek için ne kadar kastımsada 5. küntte ancak başarabildim.

Öncekileri ne siz sorun ne ben göstereyim :)

Açmayı becerdiğim yufkaları eşit ebatlarda kareler oluşacak şekilde keserek ortalarına iç malzemesini koydum ve bohça şeklinde kapadım.

Tüm mantıları fırın tepsilerine dizerek 200 derece fırında 15-20 dk. kadar fırınladım. Sahura kalktığımda soğumuş olduklarından dondurucu poşetlerine koyarak pişirmek üzere dondurucuya kaldırdım.. Pişirdiğimde de (ki bu yakın bir zamanda olacak, tadını merakımdan fazla bekleyemeyeceğim:) )bunu sizinle paylaşıyor olacağım.

Benzer Yazılar



4 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Seray'cım iftar davetini allah kabul etsin.Sen atlattın ne güzel şimdi sıra bende perşembe günü eşimin ailesi,görümcemleri iftara davetledim.Umarım herşey güzel olur iftar menümü hazırlıyorum bende şu sıralar öptüm şeker..

özlem dedi ki...

Bu arada iftar menün harika gözüyor...

İzleyiciler