21 Eylül 2008 Pazar

Hasbahçe Ramazan Şenlikleri

Cumartesi günü iftara annemlerle birlikte kayınvalideme davetliydik. Yemekler şahaneydi. Ellerine sağlık Sasi annecim :) suyu kaynatsa lezzeti bir başka olur derler ya hani kimi bayanlar için. Ellerinden ne çıksa lezzetlidir. İşte kayınvalidem de o hünerli bayanlardan biri. Her yaptığı enfestir. Umarım onun bu bilgi ve becerilerinden bir parçada olsa kendime bulaştırabilirim :)
Yemekleri ve masayı çekmeye fırsatım olmadı ama arada bu yöresel Sinor yemeğini çekebildim. Elde açılan yufkanın rulo şeklinde sarılıp kesilip yanyana dizilerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmesi ve yağda biber nane yakılarak gezdirilmesi ile şahane bir tada sahip oluyor.
Gerçi eşimin köyünde üzerine sarımsaklı yoğurt değilde sade yoğurt dökülüp toz şeker serpilerek tatlı olarak yeniliyor. Hatta reçel bile gezdiriliyor. Ben yinede yalancı mantı versiyonunu tercih ediyorum.

Kağıthane Belediyesi tarafından Belediye binasının arazisi üzerine kurulu lunaparkı, yapay gölü, mini alışveriş ve yiyecek-içecek dükkanları, kır kahveleri, ramazan konserleri, gösterileri ile her akşamı dolu dolu yaşayabileceğiniz bir ortam. Sizler dinlenirken, çocukların eğlenmesi için her türlü detay mevcut. Mekanın yakın olmasını göz önünde bulundurarak hafif çiseleyen yağmur eşliğinde indik Hasbahçeye..

Çocuklar şekerleri paylaşıyor, bizeler tırtıla biniyoruz. Tırtılda gülerek el sallayan şahıs I'm :)
Yusuf' un halasını yendiği anki mutluluğu gözlerinden okunuyor.
Üzülme halası, acemiliğine geldi :)

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler