10 Nisan 2009 Cuma

SAKALLI POĞAÇA


Anneciğimin ellerinden çıkan bu yumuşacık, lezzetli mi lezzetli poğaçaları sabah kahvaltılarımızda afiyetle yedik :) denemek isteyenler için buyurun tarif..

Hamurunun malzemesi

  • 2 su bardagi ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kasığı toz şeker
  • 1 yumurta ( beyazi içine, sarisi üzerine )
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi

  • Krem peynir, kaşar peynir karısımı
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
Yapılışı

  • Ilık sütün içinde mayayı iyice erittikten sonra diğer malzemeleri de ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp ve kabarması için beklemeye alıyoruz.
  • Hamur mayalandıktan sonra yumurta kadar bezelere ayırıp yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp, 170 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana dek pisirin.
  • Pişip ılınan poğaçalarımızı eninden ikiye bölüyoruz.
  • Peynirin poğaçanın içinden dökülmemesi icin önce krem peyniri sürüyoruz. Ardından kaşar peyniri rendeleyip bolca serpiyoruz. Dilerseniz son olarak maydanoza bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar



1 yorum:

Yasmin dedi ki...

Tarifi bekliyorum :)

İzleyiciler