Anneciğimin ellerinden çıkan bu yumuşacık, lezzetli mi lezzetli poğaçaları sabah kahvaltılarımızda afiyetle yedik :) denemek isteyenler için buyurun tarif..
Hamurunun malzemesi
- 2 su bardagi ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kasığı toz şeker
- 1 yumurta ( beyazi içine, sarisi üzerine )
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- Krem peynir, kaşar peynir karısımı
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Ilık sütün içinde mayayı iyice erittikten sonra diğer malzemeleri de ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp ve kabarması için beklemeye alıyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra yumurta kadar bezelere ayırıp yuvarlak şekil veriyoruz.
- Yumurta sarısı sürüp, 170 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana dek pisirin.
- Pişip ılınan poğaçalarımızı eninden ikiye bölüyoruz.
- Peynirin poğaçanın içinden dökülmemesi icin önce krem peyniri sürüyoruz. Ardından kaşar peyniri rendeleyip bolca serpiyoruz. Dilerseniz son olarak maydanoza bulayabilirsiniz.
1 yorum:
Tarifi bekliyorum :)
Yorum Gönder