3 Kasım 2008 Pazartesi

Muzlu İrmik Tatlısı


Haftasonu canım sıkıldı tatlı yaptım :)
İrmik tatlısını çok kez yediğim halde hiç yapmamıştım. Evde malzemelerin tamamı olunca ve kısa sürede hazırlanabileceğinden ortaya bu güzel tatlı çıktı.

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kg. süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet vanilya
  • 50 gr. margarin (İsteğe bağlı)

Yapılışı

  • Süt, şeker ve irmik tencereye alınıp
  • Sürekli karşıtırarak sütünü iyice çekip üzeri göz göz olana kadar pişirilir, altı kapatılır ve içerisine margarin ile vanilya eklenir karıştırılır.
  • Kalıp ıslatılıp, suyu iyice süzülüp, tatlı kalıba boşaltılır.
  • Üzerine bir tepsi kapatılıp soğumaya bırakılır. (Tepsi üzerinin kurumaması için kapatılır.)
  • İyice soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.

Ben üzeri için çikolata sos, muz, tarçın, pudra şekeri ve damla çikolata kullandım.

Afiyet olsun

Benzer Yazılar



5 yorum:

özlem dedi ki...

Canım irmik tatlın çok güzel gözüküyor.ellerine sağlık..

Seray dedi ki...

Teşekkür ederim balım. Seninkide öyle.. Niyetim yine bir cheesecake ti ama malzemeler irmik tatlısını gösterdi:)
Öptüm

butterfly dedi ki...

Seraycım tatlı da harika, süslemesi de:). Ellerine sağlık.
Sevgiler..
aslı

Seray dedi ki...

Teşekkürler Kelebeğim :)

humeyra dedi ki...

Çok hoş görünüyor. Ellerinize sağlık.

İzleyiciler