8 Ekim 2008 Çarşamba

ŞEKER HAMURU YE #38 ETKİNLİĞİ



Sevgili Ayşe Yaman ' ın ŞEKER HAMURU YE #38 etkinliğine yeğenimin doğumgünü için sürpriz olarak hazırladığım Fanatik Fenerbahçe kurabiyeleri ile katılmak istedim. Etkinlik ev sahibesi Ayşe Hn.' a ve katılan tüm arkadaşlarıma kolaylıklar, şeker gibi tatlı yaşam dilerim.



Ben bu kurabiyelerin hamurunu Dr. Oetker' in tatlı kurabiye ununu kullanarak hazırladım.

Malzemeler
  • Un karışımına ilave olarak
  • 1 yumurta
  • 100 gr. margarin (yumuşamış)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kakao

Dekor için

  • Gıda boyası
  • Şeker hamuru
  • Bitter çikolata (benmari usulü erimiş)
Yapılışı
  • Kakao hariç tüm malzemeleri yoğurun. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alarak kakao ekleyerek tekrar yoğurun.
  • Önce sade hamuru açarak gingerbread kalıbınız ile kesin ve pişirme kağıdı serilmiş olan tepsinize yerleştirin.
  • Aynı işlemi kakaolu hamur içinde uygulayın.
  • Kurabiye çubuklarınızı (ben çöp şiş kullandım) dikkatlice kurabiyelerinize takın ve önceden 150 -160 derece ısıtılmış fırında 15 dk. üzeri renk değiştirmeyecek şekilde pişirin.
  • Kurabiye hamurunuz pişerken diğer yandan şeker hamurunu yoğurun ve istediğiniz renklerdeki gıda boyası ile renklendirin. Ben sarı ve lacivert renklerdeki boyaları tercih ettim. 2 ayrı parçaya ayırdığım beyaz renkli şeker hamuruna kürdanın ucu ile katarak yoğurdum.
  • Nişasta serpilmiş tezgahta istediğiniz incelikte açarak kalıp ile kesin.
  • İyice soğumuş olan kurabiyelerin üzerlerine bal (şeker hamurunun kurabiyeye yapışmasını sağlıyor.) sürerek keserek şekillendirdiğiniz şeker hamurunu yerleştirin.
  • Tüm kurabiyeleri bu şekilde şeker hamuru ile kapladıktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile kurabiye futbolcularınızın yüzlerini oluşturun.
  • Kuruduktan sonra jelatinleyerek armağan edebilir yada miniklerinizle bu tadı paylaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar



13 yorum:

Adsız dedi ki...

sure, why not!

Adsız dedi ki...

help me.

Adsız dedi ki...

haha.

Adsız dedi ki...

wow, very special, i like it.

Adsız dedi ki...

yeah! its much better,

Adsız dedi ki...

thats amazing story.

Adsız dedi ki...

very nice! hahahahaha

özlem dedi ki...

Seraycım anneme ilettim çok teşekkür etti.Ayrıca sana ve annene selamlarını iletti.

ayseyaman dedi ki...

Lati Lokum merhaba
kurabiyeler çok güzel çok fanatik görünüyorlar, ellerinize emeklerinize sağlık.:)
Etkinlik aracılıgıyla sizinle tanıştığıma da çok sevindim.
En icten sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Harika olmuş ellerinize sağlık..bende ucuz kurabiye kalıpları buldum.. herkesle paylaşmak istedim...Tam 25 adet kurabiye kalıbı 12 ytl :) hemde ithal çok kaliteli...2 gün içinde elimde oldu..çok mutlu oldum....Yılbaşında onlarla çok özel kurabiyler pişiricem :)
Umarım sizinkisi kadar güzel olur...
Sizde kurabiye kalıplarından almak isterseniz www.sahibinden.com adresine girip arama bölümüne "Kutusunda 25 adet Plastik İthal Kurabiye Kalıbı!" yazdığınızda satıcının sayfası açılıyor...
sevgiler....

Seray dedi ki...

Selin, cok tesekkurler verdigin bilgi icin. Okuyunca cok sevindim cunku bende bir tutku halinde gordugum her degisik kalibi almak. 1 ytl - 10 ytl farketmiyor o anki butcem hangisine elveriyorsa aliyorum onuda.. Hem boyle uygun hemde 25 adet oldugunu gorunce hemen bende siparis verdim. Sen teslim almissin bile. Nasil kalite olarakta iyilermi cok merak ettim icerigini acaba bendeki kaliplardan degisik olarak hangi sekillere sahip olacagim diye.. en gec 3 gun icinde kargoya vereceklerini belirttiler. Heyecanla bekliyorum..

Adsız dedi ki...

merhaba,
kurabiyelerim fırından çıktıktan sonra çöp şişlerden hemen ayrılıyor, yapışmıyorlar bir türlü.. acaba ne yapabilirim?? tarifleri aynen uyguluyorum ama şişler kurabiyeye bir türlü yapışmıyor?? :((
şimdiden teşekkürler..

Seray dedi ki...

Merhaba (Adsız) arkadaşım, çöp şişten ayrılmalarına üzüldüm. Neden ayrılırlar onu düşünüyorumda acaba sen şişleri kurabiyelerin içine sokmak yerine böyle altına yapıştırıpmı tepsiye dizdin. eğer öyle ise piştiğinde çöp şişe yapışmayacaktır. Fakat kurabiyeyi kalıp ile kestikten sonra tepsiye alıp şişi içine doğru sokarsan (elma şekeri , horoz şeker gibi düşün) piştiğinde kurabiye çöp şişin ucunda duracaktır.

2. ihtimalde kurabiye hamurunu çok ince açıp kesmiş olabilirsin. ince olduğundan içine geçirdiğin şiş piştiğinde kurabiyenin kırılmasına ve ayrılmasına sebep olur.
Hamuru 1-2 cm kalınlığında açıp şekillendirip birde çöp şişi iyice ileri dogru geçirdiğinde sanırım sorun ortadan kalkacaktır.
Umarım bir sonraki denemende çok güzel olacaklar. Sonucu bekliyorum, Sevgilerimle

İzleyiciler