6 Ekim 2008 Pazartesi

Geçmiş zaman Cheesecake' i :)

Yaklaşık 1,5 yıl , hatta belki daha eski bir cheesecake denemesiydi bu gördüğünüz. Dr. Oetker amcamız sağolsun sayesinde yapımı oldukça uzun süren meşakkatli tatlıları kısa bir sürede hazırlayıp höpürdetiyoruz. Gelsin kilolar,,, gelsin kil...


Tarif eklemeyeceğim. Dr. Oetker Limonlu Cheesecake ' ini alıp üzerindeki tarife göre hazırlayabilirsiniz. Ben ilave olarak üzerine parlaklık vermesi için tart jöle sürdüm ve çikolata sosu ile servis yaptım.
Fotoğraflarım mini minicikler. Cheesecake' mizi yerken makinem yanımda olmadığından cep telefonu ile çekmiştim. Yenisini deneyince yapım aşamaları ile sunarım :)
........................................................................................................................................................................
Not: Üzerinin çatlamaması için pişirirken kalıbınınızı aluminyum folyo ile kaplayıp su dolu bir tepsi içine yerleştirin. Bu şekilde fırınlayın. Ayrıca pürüzsüz kesilmesini ve kusursuz görünmesini istiyorsanız bıçak kullanmadan bir ip yardımı ile kesmeyi deneyin.

Benzer Yazılar



1 yorum:

özlem dedi ki...

Seraycım ellerine sağlık çok güzel gözüküyo. Birgün bizim içinde yaparsın işallah şekerim..

İzleyiciler