22 Eylül 2008 Pazartesi

Rosto - Dalyan Köfte - Rulo Köfte vs..








Malzemeler
  • 1 kg. köftelik kıyma (yaklaşık 14-15 kişi için)
  • 1 yumurta
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı kadar bayat ekmek içi (ıslanmış)
  • 2 yemek kaşığı salça (arzu edilirse domates yerine biber salçası kullanılabilir.)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ (istenilirse tereyağ ilave edilebilir)
  • Sarmısak, tuz, karabiber, kimyon, kekik, maydonoz
  • 2 büyük kavanoz garnitür

Yapılışı

  • Garnitür haricindeki tüm malzemeler derin bir kapta iyice harmanlanana dek yoğurulur. Köfte kıvanımı alınca bir müddet dinlenmeye bırakılır.
  • Tepsi yada borcama aluminyum folyo serilir. Üzerine köfte yayılır.
  • El ile düzlenir. Büyük bir dikdörtgen oluşturulur.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş garnitür biraz tuzlanarak serpilir ve folyo yardımı ile köfte rulo haline getirilir.
  • Folyo ile kaplanarak birleşme kısmı alta gelecek şekilde çevirilir.
  • 200 derece fırında 40 dk kadar üzeri folyolu olarak pişirilir daha sonra folyosu alınarak kızarması için 15 dk daha bekletilir.

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler