Malzemeler
- 1 kg. köftelik kıyma (yaklaşık 14-15 kişi için)
- 1 yumurta
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 su bardağı kadar bayat ekmek içi (ıslanmış)
- 2 yemek kaşığı salça (arzu edilirse domates yerine biber salçası kullanılabilir.)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ (istenilirse tereyağ ilave edilebilir)
- Sarmısak, tuz, karabiber, kimyon, kekik, maydonoz
- 2 büyük kavanoz garnitür
Yapılışı
- Garnitür haricindeki tüm malzemeler derin bir kapta iyice harmanlanana dek yoğurulur. Köfte kıvanımı alınca bir müddet dinlenmeye bırakılır.
- Tepsi yada borcama aluminyum folyo serilir. Üzerine köfte yayılır.
- El ile düzlenir. Büyük bir dikdörtgen oluşturulur.
- Üzerine yıkanıp süzülmüş garnitür biraz tuzlanarak serpilir ve folyo yardımı ile köfte rulo haline getirilir.
- Folyo ile kaplanarak birleşme kısmı alta gelecek şekilde çevirilir.
- 200 derece fırında 40 dk kadar üzeri folyolu olarak pişirilir daha sonra folyosu alınarak kızarması için 15 dk daha bekletilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder