22 Eylül 2008 Pazartesi

Güllaç







Malzemeler

  • 1 paket güllaç yufkası (12 adet -Saffet Abdullah marka olanı kullanıyorum)
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 kg. süt
  • Fındık-ceviz içi
  • Sakızlı muhallebi (İsteğe bağlı)

Yapılışı

  • Süt ile şekeri tencereye boşaltıp ocağa koyun. Şeker iyice eriyene kadar ısıtın ve sonrasında altını kapatıp içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilımaya bırakın. Parmağınız yanmayacak ısıya gelmelidir.
  • Güllaç yufkasının sığabileceği büyüklükte bir tepsiniz varsa bu tepsiye güllaç yufkasının parlak yüzü üste gelecek şekilde yufkayı yerleştirin. Yuvarlak tepsiniz yok ise yufkaları 2,3 parçaya bölerek borcam yada fırın tepsisinde de yapabilirsiniz.
  • Her bir yufkayı koyup üzerine kepçe ile şekerli süt gezdirin. Yufkaların yarısını bu şekilde ıslattıktan sonra iç malzemesi olarak kullanmak istediğiniz malzemenizi bolca serpin.(Fındık-Fıstık-Ceviz..)
  • Kalan yufkalarıda yine teker teker döşeyip şekerli süt ile ıslatın. Kalan sütü son yufkanın üzerine boşaltın ve 15 dk. kadar serin ortamda bekletin. Sütünü iyice çektiğinde üst süsleme malzemelerini serpin ve iftarda kare dilimler şeklinde keserek servis yapın.

Afiyet olsun.

.................................................................................................
.................................................................................................
Eğer benim yaptığım gibi sakızlı muhallebilili yapmak isterseniz muhallebiyi üzerinde yazdığı şekilde pişirip ılınmaya bırakın. bu esnada güllaç yapraklarını ıslatıp tam ara malzemeyi koyacağınız aşamada önce muhallebiyi döküp yayın daha sonra üzerine iç malzemesini serpiştirin ve işleme devam edin.
.................................................................................................
.................................................................................................

Benzer Yazılar



1 yorum:

Yasmin dedi ki...

bundan istiyorum bana yaparmısın :) ortim...

İzleyiciler