25 Mart 2008 Salı

PAZAR KEYFİ...


Pazar günü anneme kahvaltıya davetliydik. Anneciğim erkenden kalkıp benim çok sevdiğim yalancı ekmek pizzalarından yapmış. Bayat ekmeklerinizi yada tost ekmeklerinizi değerlendirmek için çok uygun bu tarif. Mutlaka hepiniz denemişsinizdir yada duymuşsunuzdur bunu. O an elinizin altında hangi malzeme varsa onları kullanabilirsiniz.

Yapılışı
  1. Dilimlenmiş bayat ekmekleri fırın tepsisine dizin.
  2. Kabukları soyulmuş domates, peynir, 1 yumurta, bir miktar sıvıyağ, çekirdeği alınmış zeytin, salam, sosis vb. malzemelerin hepsini biraz iri kalacak şekilde blendırdan geçirin.
  3. Ekmek dilimlerinizin üzerine kaşık ile eşit şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Not: Damak tadınıza göre dilimlerin üzerine doğranmış sucuk ve kaşar koyarakta deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Cumartesi gecesi sevgili arkadaşım Derya' ya akşam çayına davetliydik. Derya' cığım ve kızkardeşi bize çok leziz ikramlıklar hazırlamışlardı. Fotoğraf makinem yanımda olmadığından çekemedim. Herşey çok güzeldi ellerinize sağlık kızlar. Aynı akşam yakın bir aile dostumuzun eşinin vefat haberini aldık. Pazar sabahı kahvaltıdan sonra taziye için Beykoz' a geçtik. Gittiğimiz yerde (Burunbahçe) manzara muhteşemdi fakat hava çok sisli olduğundan hiç fotoğraf çekmedim. Merhum Muammer Amca' mızın eşi Emine Teyzeciğime ve çocuklarına, tüm yakınlarına tekrar başsağlığı, geride kalanlara uzun ömürler dilerim.

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler