7 Mart 2008 Cuma

ISPANAKLI KEK & PASTA

Kimileri kek, kimileri pasta adını veriyor bu yeşil güzeline...
Kremasız sade yapıldığında kek demek daha doğru lakin krema girince işin içine ıspanaklı pasta demek daha çok yakışıyor... Bu pastayı sevgili anneanne' ciğimin günü için bir gece önceden yaptığımdan ertesi gün servis edilirken dilimlenmiş şekli ile fotoğraflayamadım. Son kare kelepçeli kalıpta dolapta beklerken çekildi.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 200 gr ıspanak ( püre halinde 1 su bardağı)
  • Yarım su bardağı süt


Krem Şanti için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Muhallebi için

  • Yarım lt. süt
  • 1 yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
Yapılışı
  • Ispanakları yıkayıp ve doğrayıp tavada suyunu salana kadar kavuralım.
  • Püre haline getirmek için rondodan geçirelim ya da derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelene kadar çırpalım.
  • 1 paket krem şantiyi süt ile hazırlayalım ve kek pişene kadar buzdolabında bekletelim.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sonra içine yağ, süt, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştıralım.
  • Yağlanmış veya tabanına yağlı kağıt konmuş kelepçeli kalıba (tepsi yada borcam da olabilir) dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dakika pişirelim. (pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.)
  • Kek pişerken diğer yanda muhallebisini hazırlayalım.
  • Süt, yumurta, un ve şekeri tencemize alıp topak kalmayacak şekilde çırpalım, ve ateşe alıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Soğurken sık sık karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını önleyelim.
  • Soğuyan kekimizin kenarlarından keselim ve keki yatay olarak ortadan îkiye bölelim.
  • İçinden de bir miktar kek parçaları alıp kenarları ile birlikte robottan geçirelim.
  • Hazırlanmış olan krem şanti ile soğumuş olan muhallebimizi bir kaba alarak mikser ile iyice birbirine karışana kadar çırpalım.
  • Kekin tabanına kremamızın bir kısmını sürelim. Üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizelim.
  • İkinci katını üzerine kapatıp kalan kremayı sıvayalım.
  • Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serpelim.
  • Bir gece buzdolabında bekletelim.

Afiyet Olsun.

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler