27 Şubat 2008 Çarşamba

UN KURABİYESİ

.............................................................

Çok severek yaptığım, hazırlanmasıda çok basit bir kurabiye. Siz dilerseniz içerisine fındık, antep fıstığı ya da badem ekleyebilirsiniz. Kavala kurabiyesinin yerini tutmaz ama gözlerinizi yumup yerseniz yalancı Kavala sanabilirsiniz. :)

Malzemeler

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 4 kaşık buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)


Yapılışı

  • Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerini çatalla yada bıçakla çizin.
  • Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkınca kurabiyeler soğumadan pudra şekerine bulayın.

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler