.............................................................
Çok severek yaptığım, hazırlanmasıda çok basit bir kurabiye. Siz dilerseniz içerisine fındık, antep fıstığı ya da badem ekleyebilirsiniz. Kavala kurabiyesinin yerini tutmaz ama gözlerinizi yumup yerseniz yalancı Kavala sanabilirsiniz. :)
Malzemeler
- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 kaşık pudra şekeri
- 4 kaşık buğday nişastası
- Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Yapılışı
- Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
- Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerini çatalla yada bıçakla çizin.
- Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkınca kurabiyeler soğumadan pudra şekerine bulayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder