6 Şubat 2008 Çarşamba

TARÇINLI, BALLI, FINDIKLI KEK



Çok zaman oldu yapalı, daha yeni ekleyebiliyorum. Bal ve tarçın çok yakışıyor keke. Çay saatleriniz için çok "tatlı" bir alternatif..

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 yemek kaşığı bal
  • Dövülmüş fındık yada ceviz içi

Yapılışı

  • Kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra buzdolabında bekletelim.
  • Yumurta ile şekeri iyice beyazlaşıp boza kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.
  • Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek 1-2 dk. çırpalım.
  • Ayrı bir kapta un+kabartma tozu+karbonat+vanilya+tarçın' ı karıştırıp kek hamuruna ekleyelim. Bu aşamada kaşık ile karıştırarak havalandıralım mikser kullanmayalım.
  • Bal ve fındığı ekleyelim bir iki kez karıştırıp kalıbımıza boşaltalım.
  • 150 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirelim.
  • Süre sonunda kürdan testi ile içinin pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Ilındıktan sonra kalıptan çıkaralım.

Dip not : Kek pişirirken en çok dikkat edilmesi gereken nokta, fırın kapağı ilk 20 dk. dan önce kesinlikle açılmamalıdır. Hatta mümkünse hiç açmadan pişme süresini tamamlamak en makbulüdür.

Afiyet olsun

Benzer Yazılar



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Seray'cım sana mail attım umarım yardımcı olur. Tarif ve yastık da şekermiş. Yanda spor yapan kadın da çok şeker :)Sevgiler

İzleyiciler