Çok hafif ve çok leziz bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim. Özel bir tarifede gerek yok aslında.. Hepimizin aklının bir köşesinde bildiği bir yalancı tavukgöğsü yada sütlü muhallebi tarifi vardır mutlaka. Dilerseniz kendi bildiğinizi dilerseniz benim vereceğim tarifi uygulayarak bu zevki sizde tadabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- Yarım paket margarin = 125 gr.
- 1 paket vanilya
- 1 paket eti burçak ya da kakaolu bisküvi
- 2 çorba kasığı kakao
- Muz ,(ceviz,mevsim meyvesi vb)
........................................................................................
Yapılışı
- Süt, şeker ve un ocakta muhallebi kıvamına getirilir ve ocaktan alınır.
- Yarım paket margarin ve vanilya ilave edilir mikserle karıştırılarak margarin eritilir.
- Diğer tarafta eti burçak rondoda toz haline getirilip içine kakao ilave edilir.
- Tekrar karıştırılır ki kakao ve bisküvi kaynaşsın.
- Dikdörtgen büyük fırın tepsisine hazırladığımız bisküvili karışım serpilir.
- Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür ve tepsi 1 gece dolapta bekletilir.
- Ertesi gün 8 kişilik olacak şekilde kesilir. Yani boydan 4’e ve enden(ortadan)tek bir kesim yapılır. Dikdörtgenler elde edilir.
- Her dilime dilimlenmiş muzları koyulur ve spatula ile rulo yapılır.
- Servis tabaklarına alınır ve dilerseniz çikolata sosu, 1-2 top dondurma veya sade olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder