16 Ocak 2008 Çarşamba

KÜLAH CUP CAKE ve YE#39 ÇOCUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ

Bu tarifi Sevgili Hanimiş-Işıl' ın sitesinde gördüm ilk olarak. Gördüğüm anda bayıldım ufaklıkları sevindirmek için bundan daha güzel bir tarif olur mu diye.. Ve doğru alışverişe çıkıp malzemeleri aldım, önlüğümü taktım ve mutfak..
Küçük yeğenimin d. günü partisi için hazırladım ve işte cup cake lerimiz... Bu tarif ile YE#39 ÇOCUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ' ne katılıyorum. Etkinlik sahibi Sevgili Mimaraşçı - Kübra' ya kolaylıklar diliyorum.

. ................................................

Çocuklar ilk bakışta dondurma sanmış olsalarda külaha doğru indikçe gerçeği anladılar:)

Malzemeler..........................................................................................................


  • 12 adet altı düz dondurma külahı
  • Muffin (topkek) kalıbı
  • Alüminyum folyo
  • Pasta süsü, hindistan cevizi

Dondurma kreması için,

  • 1 paket süt
  • 1 paket krem şanti yada pasta kreması

Kek için,

  • 50 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • Yarım çay bardağı süt

Yapılışı

  • Yağ ve şekeri hafif kremamsı bir görünüm alana kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilyayı da bu aşamada koyun.
  • Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eleyin, biraz çırpma teli ile de çırpın ki iyice havalansın.
  • Yavaş yavaş yumurtalı karışımı ve sütü unlu karışıma karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını külahların içine yarısını dolduracak şekilde dökün.
  • Daha sonra külahları muffin kalıbının içine yerleştirin.
  • Pişerken devrilmemesi için fotoğrafta görüldüğü gibi etrafını alüminyum folyo ile sarın ki kalıp içinde sabit dursun.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişip pişmediğinden emin olamıyorsanız bir çöpşişi ya da kürdanı keklerin tam ortasından dibine kadar batırıp çıkarın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Kekleriniz soğurken üzerine sıkacağınız kremayı hazırlayın. Bunun için sıkma torbası ile sıkmaya elverişli, sevdiğiniz bir krema tarifiniz varsa onu da kullanabilirsiniz yada bir paket krem şanti / pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayarak kullanabilirsiniz.
  • Kremayı içinizden geldiği gibi keklerin üzerine sıkın ve hindistan cevizi + renkli şekerlerle süsleyin.

Dip not: Eğer elinizin altında hazır tatlı muffin karışımı var ise yada kendi bildiğiniz bir kek tarifini kullanarakta bu cupcake'leri hazırlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler