16 Ocak 2008 Çarşamba

KEDİ DİLİ PASTASI


.................................................................................Aslında adı Ganaj'lı kedi dili olmalı.. Ganaj'ı ilk kez bu pastayı yaparken denedim. Daha önceleri çikolatayı benmari usülü eritip kullanırdım ama bu daha akışkan, daha pürüzsüz olmasını sağlıyormuş. Tuttum ben bu ganajı bırakmam artık :)

Malzemeler

  • 1 büyük paket kedidili bisküvi (48 adet)
  • 1 paket muzlu cremole
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket süt
  • 3 adet muz

Ganaj için;

  • 1 kutu çiğ krema
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü beyaz çikolata

Yapılışı

  • Krem şanti ve cremole'yi bir kaba boşaltalım. İçerisine üzerlerin yazan süt miktarı kadar sütü aktaralım ve mikserin önce düşük daha sonra hızlı kademesinde homojen bir karışım elde edene kadar çırpalım.
  • Karışımı buzdolabında bekletelim.
  • Diğer yanda yayvan bir kaba bir miktar süt koyalım. Kedi dili bisküvilerin düz olan kısımlarını batırıp bekletmeden hemen çıkaralım. (bir kaç sn. fazla bekletirseniz hemen yumuşuyorlar.
  • Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kagıt koyalım ve bisküvileri dik olarak kalıbın iç çevresine yanyana dizelim.
  • Pastanın dış duvarlarını hazırladık. Aynı işleme devam ederek bu kez bisküvileri ıslatıp tabana yerleştirerek pastamızın tabanını hazırlayalım.
  • Krema karışımımızın 1/3' ini bisküvilerin üzerine dökelim ve spatula yardımı ile düzleştirelim.
  • Üzerine halka halka dilimlenmiş muzları dizelim.
  • Tekrar kedi dili bisküvileri süte batırıp muzların üzerine yatay olarak dizelim.
  • Kalan kremamızın yarısınıda bu kata yayalım ve muzları dizelim.
  • Bisküviniz arttı ise 3. katını oluşturalım, eğer kırılmış ve 3. katı hazırlamaya yetmeyecek ise kremayı bolca kullanarak pastanın son katını sıvayalım.
  • Buzdolabına alıp 15-20 dk. bekletelim.
  • Ben üst süslemesini 2 renk ganajla yaptım . Tercihinize göre çikolatalı yada sadece beyaz ganaj da kullanabilirsiniz.
  • Bir kabın içerisine çiğ kremanın yarısını koyalım ve kısık ateşte ısıtalım.
  • İçine ufalanmış olan bitter çikolata parçalarını ekleyelim ve sürekli karıştıralım.
  • Birbirlerine iyice karışıp kaşıktan akar kıvama geldiğinde altını söndürelim ve ılımaya bırakalım. (Ilınırken ara sıra karıştırmayı unutmayalım.)
  • Beyaz çikolatayıda kalan krema ile aynı şekilde pişirip ılımaya bırakalım.
  • Dolaptan pastamızı çıkaralım. Üzerine öncelikle bitter çikolatamızı dökelim ve spatula ile pürüzsüz bir yüzey oluşturalım.
  • Hemen ardından ara vermeden beyaz çikolata sosumuzuda sıkma torbası yada yağlı kağıttan elde edeceğimiz külah ile iç içe geçmiş yuvarlak daireler şeklinde sıkalım ve bir kürdan yardımı ile göbekten başlayarak bir içe bir dışa çekerek resimdeki deseni elde edelim. ..........................................................................................................................................

    Not : Ben burada birşeyi göz ardı ettiğimden pastanın üst görünümü hiç içime sinmedi. Bitter çikolata sosu soğuduktan sonra beyaz çikolata ile desen çalıştım. Yanılmışım, her ikiside ılıkken yapmam gerekiyormuş. Siz ılıkken deneyin ki pastanız benimkinden çok daha şık ve daha leziz olsun.
    Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



1 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlıkk nefis bir görüntü ortaya çıkarmışsınız.. takipçinizimm:)

sevgiler..

İzleyiciler