7 Ocak 2009 Çarşamba

Karamelli Etimek Tatlısı



Hem hiç yağ kullanılmadan yapılıyor bu sebeple çok hafif, hemde tatlı krizine girenlere birebir :)

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardagı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebi için

  • 1 kg süt
  • 3 fincan un
  • 3 yemek kaşıgı şeker
  • 1 paket vanilya

üzerine krem şanti ve bitter çikolata

Yapılışı
  • Etimekleri bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede karamelize olana kadar yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyip topaklanan şekerler iyice çözülene kadar kaynatın. Karışımı 5 dk. dinlendirin ve henüz sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
  • Süt, un, şeker ve vanilyayı ilave edip muhallebiyi pişirin. Mikser ile iyice pürüzsüzleşene dek çırpın. Etimeklerin üzerine döküp spatula ile düzeltin.
  • Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife uygun şekilde hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine döküp düzeltiyoruz.
  • Bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
  • Bitter çikolatayı içine bir çorba kaşıgı margarin ekleyip benmari usulü eritip yağlı kağıttan bir külah yapalım ve eriyen çikolatamızı külahın içine koyalım. Ucunu delelim yine bir yağlı kagıt üzerine istediğimiz şekilleri çizelim ve dondurucuda donduralım. Donunca kagıttan ayırıp dilimlediğimiz etimeklerin üzerine batıralım.
Ben tarife ilaveten muz ekledim. Muhallebi ile krem şantinin ara katına dilimlenmiş muz dizdim. Muz seviyorsanız deneyebilirsiniz çok güzel oluyor.


AFİYET OLSUN

Benzer Yazılar



1 yorum:

Adsız dedi ki...

mımm etimekten ziyade dilimlenmiş bi pasta gibi olmuş canım elllerine salık.karamel mutfak:))

İzleyiciler