17 Nisan 2008 Perşembe

KOLAY POĞAÇA ve # PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 21 #


................Fırınlanmamış .........................................Fırınlanmış .......................

Sevgili Nigar' ın ev sahibeliğinde gerçekleşen P.D.Ç.S. etkinliğine bende bu tarifimle katılıyorum.
Nigar' a kolaylıklar ve bol başarılar diliyorum.
Ben genellikle poğaça yaparken mayalı hamurdan yapmayı tercih edenlerdenimdir fakat bu defa mayasız denemek istedim. Gerçekten lezzetli ve tazeliğini uzun süre koruyabilen bir poğaça oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

  • 125 gr. margarin ( yarım paket)
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ (yarım bardak)
  • 1 yumurtanın akı
  • 1/2 su bardağı yoğurt (yarım bardak)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep (tercihe bağlı)
  • 1 kahve fincanı süt
  • tuz
  • şeker
  • aldığı kadar un

İç malzemesi için arzu ettiğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynir ve maydonoz kullandım.

Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştıralım.
  • Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil vererek ortalarına iç malzemesini koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  • 150 derecede pişirelim. (Fırın soğukken tepsimizi koyalım)

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



2 yorum:

Zerrin dedi ki...

Canım bende genelde mayalı poğaçaları tercih ediyorum ama böyle uzun süre tazeliğini koruyabilen bir poğaça ise tercihim bu yönde olabilir ellerine sağlık..

LATî LOKUM dedi ki...

Merhaba, denerseniz yorumunuzu beklerim. Benimkinden çok daha leziz olacağına eminim :)

İzleyiciler