26 Mart 2008 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI VE YE#32 ETKİNLİĞİ


Bu çorba anneciğimin sıklıkla yaptığı eşimin ve benim çok severek yediğimiz bir çorbadır. Çok lezzetli ve oldukça doyurucu. Yayla çorbasının arpa şehriyeli versiyonu.. Sunumu böyle tencereden yaptığım için kusuruma bakmayın, Etkinlik öncesi yapıp çektiğim için tencerede çekmiştim. Birgün etkinliğine katılacağımı bilseydim çorbamı süsler püsler öyle çıkarırdım karşınıza. Sevgili Lama ' nın ev sahibeliğinde gerçekleşen YE#32 etkinliğine bende bu tarifimle katılıyorum. Sevgili Lama' ya evsahipliği ve yeni çorbaları keşfetmemize vesile olduğu için teşekkürler ve bol başarılar dilerim. Katılan arkadaşlarımızında ellerine sağlık. Hepsi birbirinden güzeller.
Gelelim tarifimize;
Malzemeler

  1. 1 su bardağı arpa şehriye
  2. 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 tablet et yada tavuk bulyon
  4. 1 yumurta
  5. 1 su bardağı yoğurt
  6. 1 silme yemek kaşığı un
  7. 1 tutam tuz

Yapılışı

  1. Sıvıyağda arpa şehriyeleri pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Üzerine kaynamış su koyup, bulyonu ekleyip 5 dk. kadar kaynamaya bırakalım.
  3. Un, yoğurt ve yumurtayı blendırdan geçirelim.
  4. Kaynamakta olan tenceremize yüksekten yavaş yavaş dökelim ve sürekli karıştıralım.
  5. Tuzunu ekleyelim ve özleşene kadar kaynatalım.
  6. Son olarak çorbamız piştikten sonra pul biber ve nane yakarak üzerine ekleyelim.

Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



2 yorum:

Adsız dedi ki...

eminim çok güzeldir hemen denemek istiyorum

Seray dedi ki...

Hatice' ciğim, begendiğin için teşekkürler. Evet ciden çok güzel ve kıvamlı bir çorba. Denemeni tavsiye eder, düşüncelerini beklerim.

Sevgilerimle

İzleyiciler