Tiramisu, hem hazırlanırken hiç yağ kullanılmaması, hemde serinletici ve hafif bir tatlı olması nedeniyle bizim ailede çok seviliyor. Yapımı da oldukça basit.
Yalnız bekledikçe tadı oturuyor ve biraz sabır gerektiriyor :).............................................................................................................................................
Malzemeler
Yalnız bekledikçe tadı oturuyor ve biraz sabır gerektiriyor :).............................................................................................................................................
Malzemeler
- 1 hazır pandispanya
- 1 çay fincanı sıcak su
- 2 çorba kaşığı neskafe
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket (200 gr) labne peyniri
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
Yapılışı;
- Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirin.
- Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dk. soğutun.
- Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın.
- İkiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın.
- Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin.
- Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün.
- Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın.
- 15 dakika kadar soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesi karışımını serpin.
- Buzdolabında 1 gece dinlendirip servis yapın... Aceleniz var ise 4-5 saat dinlendikten sonea servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder