22 Şubat 2008 Cuma

TİRAMİSU



Tiramisu, hem hazırlanırken hiç yağ kullanılmaması, hemde serinletici ve hafif bir tatlı olması nedeniyle bizim ailede çok seviliyor. Yapımı da oldukça basit.
Yalnız bekledikçe tadı oturuyor ve biraz sabır gerektiriyor :).............................................................................................................................................

Malzemeler
  • 1 hazır pandispanya
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı neskafe
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker

Yapılışı;

  • Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirin.
  • Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dk. soğutun.
  • Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştırın.
  • İkiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın.
  • Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin.
  • Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün.
  • Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın.
  • 15 dakika kadar soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesi karışımını serpin.
  • Buzdolabında 1 gece dinlendirip servis yapın... Aceleniz var ise 4-5 saat dinlendikten sonea servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler