5 Şubat 2008 Salı

ÇİKOLATA PARÇACIKLI VE BEYAZ ÇİKOLATALI MUFFIN

Muffın, hem çocukların, hem büyüklerin severek yediği minik keklerdir. Yapımları oldukça basit, görünümleri bir o kadar şirin, içine konulan ek malzemelere göre değişen enfes tatları vardır.
Bir fincan kahve ya da bir bardak çay ile denemelisiniz.


Yaklaşık 14-15 adet muffın için gerekli malzemeler

  • 2 yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağı
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı

  • Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım, ısınmaya başlasın.
  • Muffın kalıplarımıza muffın kağıtlarımızı yerleştirelim.
  • Yumurta ve şekeri mikser ile iyice rengi beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpalım.
  • Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
  • Hepsini mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
  • En son damla çikolatayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştıralım.
  • Muffin kalıplarımıza karışımı eşit miktarda dağıtalım.
  • Üzerilerine damla çikolata serpiştirelim.
  • Muffinler yaklaşık 40 dakika üzerileri kızarıp şişene kadar pişmelidir.
  • Piştikten sonra tel üzerinde 10 dakika soğutup servis tabağına alabiliriz.

Dip not: Eğer üzerine çikolata sos dökmek isterseniz, sütlü yada sütsüz tercih ettiğiniz çikolatanızı yine çiğ krema ile pişirerek ılındıktan sonra muffinlerinizin üzerine kaşık yardımı ile paylaştırabilirsiniz. Ben beyaz çikolata denedim, üzerlerine pasta süsü serpiştirdim. Görüntüsüde, tadıda gayet güzel oldu.

Afiyet olsun

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler