16 Ocak 2008 Çarşamba

ELMALI KURABİYE



Çok severek yaptığım ve tükettiğim bir tarif. Görüntüsünü her defasında değişik yapmaya çalışsamda elmalı kurabiye denilince gözüme ilk sigara böreği şeklinde sarılmışı geliyor.(Anne eli değmiş gibi:)) Yarım daire şeklinde olanı, fotoğraftaki gibi olanı, elmalı turta kılığına girmiş olanı ve daha birçok görünümde... Ama hep aynı lezzete sahip. Her yapışımda kız kardeşim ve eşimin ablası gelir aklıma kulakları çınlasın her ikisininde. Payları hazırdır soğur soğumaz.........................


Malzemeler

  • Yarım paket yumuşamış margarin=125 gr.
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç Harcı için

  • 2 büyük elma
  • 3-4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • İri parçalı fındık ya da ceviz

Yapılışı

  • İyice yumuşamış margarin, pudra şekeri, yoğurt ve vanilya birbirine iyice yedirilir.
  • Karışıma yavaş yavaş un ve kabartma tozuda eklenir. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı fakat sert olmamalıdır.
  • İyice yoğrulduktan sonra üzeri peçeteyle örtülüp dinlenmeye bırakılırken bu arada elma rendelenir ve 3-4 yemek kaşığı şekerle tavada karıştırılarak 5 dk. pişirilir.
  • İçine tarçın ve fındık eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Her beze bir servis tabağı büyüklüğünde açılıp 8 ile 12 arası dilimlere ayrılır.
  • Hazırlanan içten koyulup rulo şeklinde çok sıkıştırmadan sarılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 derece fırında fazla kurutmadan üzeri pembeleşinceye kadar (hızlı pişerse ısıyı düşürebilirsiniz) pişirilir.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.


Afiyet olsun..

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok:

İzleyiciler